Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Димитър Димитров и синът му

...
Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Димитър Димитров и синът му
Коментари Харесай

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Д. Димитров и синът му д-р Г. Димитров сред водещите лекари в страната, поканени на престижен форум в Народното събрание

Директорът на МБАЛ Благоевград доктор Димитър Димитров и синът му доктор Георги Димитров бяха измежду водещите лекари в България, поканени да вземат присъединяване в влиятелен конгрес в Народното събрание- кръгла маса на тематика: " Време за ускоряване. Заедно против рака в България ", на която бяха разисквани извънредно значими въпроси, касаещи раковите болести, регистрирани като една от главните аргументи за гибел у нас.

Много ниско ваксинално покритие против рак на маточната шийка, липса на скрининг и кадрова рецесия регистрира отчет за България от Европейската организация за битка с рака, показан на кръглата маса.


Данните в отчета са потресаващи. Около 2. 5% от българите са заболели от рак, като 2. 5% от раковите болести се дължат на човешкия папиломен вирус, против който най-ефективният способ за предварителна защита е имунизацията. В България се обезпечава гратис имунизиране против вируса за девойките на възраст 11-14 година, само че процентът на имунизираните е 0. 9 от девойките в тази възрастова група.


В отчета се показва, че в България онкологичните болести са на второ място като аргументи за гибел. Съпоставяйки резултатите на България и другите европейски страни, се вижда, че страната е на опашката по осъществяване на предварителна защита. Събитието се организира под патронажа на Росица Пандова – Йовкова, депутат от ПП-ДБ и член на Здравната комисия към Народно събрание. Сред обсъжданите тематики бяха необходимосттта от увеличение на ваксиналното покритие против онкогенните видове човешки папилома вируси (HPV), националния антираков проект и други.


,

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР