Директорът на Лудогорец - Козмин Моци - даде мнението си

...
Директорът на Лудогорец - Козмин Моци - даде мнението си
Коментари Харесай

Козмин Моци се зарече: Лудогорец ще стане шампион

Директорът на Лудогорец - Козмин Моци - даде мнението си в предаването " Домът на футбола " по " Диема спорт " преди борбата с Черно море от полуфиналите за Sesame Купа на България. Румънецът приказва и за борбата за купата с ЦСКА, назначението на Ивайло Петев, травмите при разградчани и чака ли да има конспирация до края на шампионата.

" Знаем, че ни чака тежък мач. Резултатът от първия мач няма значение. Черно море е добър тим и ще хвърли всичко в Разград, с цел да стигне край. Готови сме и ние на всичко, с цел да стигнем край. Игор Тиаго до момента игра всички мачове, вкара съвсем всеки мач, само че съм сигурен, че който го смени против Черно море, ще покаже качество. Аз имам вяра на всички момчета. Който и да играе, няма да има огромна разлика.

Знаем какво ни чака - шестте най-хубави тима в България. Знаем, че няма да е елементарно. Както се споделя - загубихме точки с ФК ЦСКА 1948 и Левски. Така спечелихме двата мача с ЦСКА. Вярвам, че тия момчета могат да продължат с успехите до дъно. Вярвам, че на 7-8 юни Лудогорец отново ще е първенец.

Не желая да приказвам доста за ЦСКА. Говоря за Лудогорец - игра и резултати. А те напоследък потвърждават, че Лудогорец е в по-добра форма. След успеха над ЦСКА в София имаме малко преднина. Сигурен съм, че нищо няма да се реши скоро и че би трябвало да взимаме всички мачове до дъно в плейофите.

Не знам какво реши Апелативната комисия за ЦСКА. Най-хубаво е футболът да се играе пред почитателите. А те би трябвало да схванат, че футболът е спорт, а не война. Трябва да се държат като хора - да поддържат тима. Аз мога да поздравя почитателите на Ботев в Пловдив - по този начин би трябвало да се играят мачовете и такива би трябвало да са мачовете. Не желая да влизам в тематиката с враждебността. Но не е обикновено да се хвърлят камъни на терена и други неща. Това е спорт. Хората би трябвало да си поддържат обичания тим.

Нямаме толкоз успокоение като предните години. Напрежение не усещаме. Футболистите няма защо да усещат напрежение. Те са играли пред 50 000 души в Рим и Севиля. Не виждам причина тимът да не играе на личното си равнище.

За страдание Рик, Диниш и Антон не можем да ги употребяваме до края. Очакваме Доминик да се възвърне, да го употребяваме най-малко последните мачове. Тошко беше на пейката в Пловдив, тренира. Извън трайно контузените нямаме някакви проблеми преди финалния спринт.

Дори в дребното време преди дебюта му с Черно море Петев промени настроението. Това ни липсваше преди. Аз му поисквам да не стопира с успехите - да ги докара до 17. Сигурен съм, че с него този тим ще стане още по-успешен. Няма смисъл да се връщам към Анте Шимунджа. Правилно подписахме с Ивайло Петев, вижда се по резултатите на тима. Нормално е лека бавно да мислим за лятото и прехвърлянията. Сега обаче всички мислим за последните мачове. Фокусирани сме върху последните мачове.

Очакваме всичко. Всичко е в нашите ръце. Ако вземем всички мачове до дъно, няма последният мач да е съдбоносен. Мога да кажа, че след последните 6-7 мача, виждайки по какъв начин тимът се показва, нямам терзание, че няма да сме първенци. Вярвам, че ще станем първенци. Всеки трофей е значим за Лудогорец. Пожелавам на Петев два трофея - както през 2012-а година.

Участваме в един спорт - няма значение дали си черен, или бял, българин или бразилец. Не мога да кажа нищо за мача с ЦСКА, не чух нищо, само че имам вяра на думите на Игор Тиаго ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР