Директорът на Левски Ивайло Ивков е получил писмо с намерение

...
Директорът на Левски Ивайло Ивков е получил писмо с намерение
Коментари Харесай

United Group - собственик на Нова ТВ и Vivacom - има интерес и към Левски

Директорът на " Левски " Ивайло Ивков е получил писмо с желание за придобиване на клуба от United Group - компанията, която към този момент има Нова Броудкастинг груп и телекомуникационния оператор Vivacom в България.

" Има интерес към клуба от страна на нови вложители. Да, има интерес от " Юнайтед груп ". Лично аз ги потърсих, тъй като нашият главен спонсор изнемогва с всички разноски. Те изпратиха свои представители преди финала за Купата на България и хората в действителност имат интерес. Изпратиха писмо за желание за придобиване на клуба ", споделя той на конференция.

Ивков разяснява, че договарянията към момента са на ранно равнище и процесът може да продължи най-малко до края на 2022 година, преди вероятно да се вземе решение за промяна на собствеността. Сега Наско Сираков е мажоритарният притежател на клуба - две години откакто Васил Божков реши да се раздели с " Левски " в разгара на прокурорските следствия против него.

Сръбският бизнесмен Драган Шолак, който e създател и ръководител на борда на United Group, купи и английския футболен клуб " Саутхемптън " при започване на 2022 година през различен капиталов фонд - Sport Republic.

Според управлението на " Левски " - клубът може да се гордее, че към него демонстрира интерес компания, която има и клуб от Висшата лига.

Извън България Шолак има още кабелния оператор SBB, H1 TV, Sport Club и Nova S. SBB разполага с правата за лъчение на Висшата лига в Сърбия и региона до лятото на 2022 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР