Директорът на Културния-информационен център в Босилеград Иван Николов остро осъди

...
Директорът на Културния-информационен център в Босилеград Иван Николов остро осъди
Коментари Харесай

Иван Николов към Вучич: Действате срещу България, признахте за агентурната мрежа срещу българите

Директорът на Културния-информационен център в Босилеград Иван Николов остро осъди вчерашното държание на сръбския президент Александър Вучич в България. Пред Агенция БГНЕС през вчерашния ден Вучич призна, че следи цялата връзка на организацията с КИЦ-Босилеград.

" Г-н Президент, това че ме подслушвате непрекъснато повече от 25 години, за мен не е нищо ново. Впрочем, в никакъв случай нищо не съм и крил – каквото мисля, приказвам и пиша обществено. Важното е, че въпросите ви удариха по слабото място и пред цялата българска общност разобличихте тоталитарната същина на страната, която водите и че подслушвате всеки един телефон на хора, които просто желаят да живеят обикновено ", написа Николов.

" Повярвайте ми, това напълно не работи за добросъседските връзки с България и участието на Сърбия в Европейски Съюз. И второ, вие в гнева си сами разобличихте агентурната мрежа, която има задачата да ме подслушва ", написа още Иван Николов.

Вчера на въпрос на репортера на БГНЕС по какъв начин се е стигнало до фрапантното понижаване на популацията в Босилеград с една четвърт за 10 години и за екологичните проблеми там, Вучич отговори: Всичко разбрах. Всичко знам. Знам и кой ви сподели да ме попитате това. Добре проследявам кой от Ниш, кой от Босилеград и кой е от Културно-информационния център там.

Поради заканите против сръбските публицисти при започване на месец декември българският дипломат в Сърбия Петко Дойков, дружно с още 10 дипломати от Европейския съюз /ЕС/, посети редакцията на последното без значение и свободно печатно издание в Белград " Данас " за да изрази поддръжката си и да се опълчи на заканите против публицистите. Срещу редакцията през месец ноември предходната година бяха отправени смъртни закани, а управляващите се отнесоха с равнодушие към тях. В заканите пишеше, че публицистите от " Данас " ще свършат като тези от френското издание " Шарли Ебдо ".

Преди няколко седмици в Правния факултет в Белград, в партньорство с Министерството на културата бе проведена " научна " галерия за " българския геноцид " над сърбите. Това бе мотив в Министерство на външните работи да бъде извикан за пояснение сръбския дипломат в София. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР