Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата е разпоредил да бъдат

...
Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата е разпоредил да бъдат
Коментари Харесай

Наличните в страната количества ваксина на „АстраЗенека“ вече са блокирани

Директорът на Изпълнителната организация по медикаментите е разпоредил да бъдат блокирани наличните в страната количества от имунизацията против Covid-19 на AstraZeneca ( " АстраЗенека " ). В известието на здравното министерство се показва, че съображение за заповедта е и подаден през днешния ден сигнал от РЗИ-Пловдив за. Починала е жена от Йоаким Груево с голям брой съпътстващи болести, измежду които сърдечна непълнота. За директна причинно-следствена връзка сред имунизацията и гибелта все още не може да се приказва - разгласи доцент Павел Тимонов от Съдебна медицина.
Няколко часа по-рано, до момента в който Европейската организация по медикаментите отхвърли всички подозрения за сигурността ѝ, заяви държавната пресслужба.
България ще изчака заключенията на Европейската организация по лекарствената, разгласи и шефът на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов, откакто министър председателят разпореди краткотрайно прекъсване на имунизацията:
" Във връзка с постъпилите сигнали от няколко страни и терзания във връзка с съответни партиди, сега приготвяме издаването на заповед, с която краткотрайно да бъде прекратено използването на имунизацията на територията на страната. Когато приключат и към този момент са дефинитивни резултатите от анализите на специалистите, надлежно ще продължи и имунизационния развой ".
На заседание в министерския съвет стана ясно, че броят на заболелите от Covid-19 деца и учители внезапно се е вдигнал. Министър Костадин Ангелов заключи:
 Проф. Илко Гетов: Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca Проф. Илко Гетов: Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca
Хората не би трябвало да се тормозят от имунизацията на AstraZeneca. Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио &bdq...
" В нашите лечебни заведения имаме 56 деца до 18-годишна възраст, от които до една година са 14 деца с потвърден позитивен тест на Covid. Всички те са с клинична картина на пневмонични промени в белите дробове, като огромна част са с двустранни бронхопневмонии. Клиничното протичане при всичките протича относително леко. Овладяваме обстановката. Нямаме все още риск за живота и здравето на нито едно от децата ".
Няма чакащи за имунизация пред имунизационните центрове в София, сподели инспекция на БНР. От лечебните заведения обясниха, че са получили разпореждане от Регионалната здравна ревизия да прекратят имунизацията с този препарат.
По-рано няколко страни от Европейски Съюз стопираха имунизирането с „ АстраЗенека “, откакто Европейската организация по медикаментите (EMA) заяви, че следствие на известия за формиране на кръвни съсиреци при хора, получили коронавирусната ваксина на компанията.
Според Световната здравна организация няма аргументи да се стопира имунизацията против Covid-19 на компанията „ АстраЗенека “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР