Директорът на Интер Джузепе Марота заяви в интервю за Gazetta

...
Директорът на Интер Джузепе Марота заяви в интервю за Gazetta
Коментари Харесай

Шеф в Интер: Тазгодишният сезон може и да не завърши

Директорът на Интер Джузепе Марота съобщи в изявление за " Gazetta dello sport ", че има риск шампионата в Италия да не приключи. Причината е върлуващият в страната короновирус. Според боса на " нерадзурите " управляващите в Италия се оправят много зле със обстановката.

Марота също по този начин добави, че съгласно него календарът е доста претрупан и би било добре броят на отборите в Серия А да бъде понижен от 20 на 18.

" Да се играят мачове при закрити врата към този момент не е алтернатива. Турнирът към този момент е злепоставен и даже рискуваме сезонът да не приключи. Като цяло управляващите се оправят много зле с тази обстановка. Всичко трябваше да се реши доста по-бързо. Първо, лигата реши да организира мачове без фенове, а по-късно спортното министерство се опълчи. Президентът на лигата позволи неточност, вземайки решението, без да се съветва. Трябваше да се свика незабавна среща, с цел да обсъдим обстановката дружно и да вземем общо решение. Вместо това, ние единствено получихме съобщение за подхванатите ограничения. Ако още повече мачове бъдат отсрочени, рискуваме да не довършим сезона. Първенството бе деформирано. Вземете поради травмите, наказванията и даже физиологичният аспект. Това ни кара да се замислим за бъдещето, за това, че календарът е прекомерно сбит. Би било допустимо да се понижи броя на тимовете от 20 на 18, с цел да има свободни дни в календара за изключителни случаи. Сега се намираме в невъзможност ", изясни Марота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР