Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Пловдив събра най-добрите 300 огнеборци в страната за националното състезание

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - основен комисар Александър Джартов
откри 51- вия Републикански обзор по пожароприложен спорт, чийто хазаин тази година е Пловдив.
Прочетете още
Състезанието ще е с дълготрайност от 3 дни - от 31 май до 02 юни и се организира на лекоатлетически стадион „ Пловдив “, като атмосферата в града под тепетата ще бъде нажежена от състезателен хъс и професионална конкуренция, а основни настоящи лица ще бъдат най-хубавите огнеборци от цялата страна.

За купата и призовите места по пожароприложен спорт ще се борят 300 смели мъже - представители на 26 тима от Регионалните пожарни дирекции в страната. В надпреварите ще вземат участие освен мъже, а и дами, юноши и девойки от 12 до 18 години и тим курсанти от Факултета по ПБЗН при Академията на Министерство на вътрешните работи.

На спортния терен всички те ще покажат своите професионални умения и равнища на профилирана оперативна подготовка- групово и самостоятелно. Правилата на надпреварата са заимствани от ежедневните обстановки, в които огнеборците попадат - превъзмогване на трудности, сходни па тези при същински пожар, гасене на автентичен огън, нанагорнище на образователна кула с щурмова стълба, изграждане на шлангови линии и бойно разрастване от мотопомпа.

Тържествената част по откриването стартира под звуците на Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили и мажоретките от СУ " Св. Св. Кирил и Методий ". Огромна атракция измежду гостите - представители на локалната власт, шефове на Регионални дирекции по ПБЗН от страната, сътрудници бойци и публични лица, провокира присъединяване на
единствения порода си Първи гвардейски отряд с деца от ЦДГ „ Мая “. Гостоприемен привет насочиха и танцьорите от емблематичния фолклорен отбор „ Тракия ".

Състезанията, които се организират ва лекоатлетически стадион " Пловдив " ще продължат до петък и са с вход свободен за фенове и гости!

Ето и цялостната стратегия на събитието:

31 МАЙ – СРЯДА 11.30ч. – 12.00ч. – Тържествено разкриване на 51-ви Републикански обзор по пожароприложен спорт 12:30 ч. – 18:30 ч. – „ Изкачване с щурмова стълба “, „ 100-метрова пътека с трудности “

1 ЮНИ – ЧЕТВЪРТЪК 09:00ч. – 10:00ч. – Полуфинали и край в дисциплината “100-метрова пътека с трудности ” 10:30ч. – 11:30ч. – Полуфинали и край в дисциплината “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на образователна кула ” 13:00ч. – 18:00ч. – “Бойно разрастване от мотопомпа ”

2 ЮНИ – ПЕТЪК 08:30 ч.– 12:00ч. – “Пожарна щафета 4х100м с трудности ” 13:00 ч. – Тържествено закриване и награждаване на призьорите

Галерия:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР