Директорът на ГДБОП Калин Стоянов даде брифинг преди минути.Не сме

...
Директорът на ГДБОП Калин Стоянов даде брифинг преди минути.Не сме
Коментари Харесай

ГДБОП: Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, готово да говори

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов даде брифинг преди минути.

" Не сме принуждавали прокуратурата да прави нещо принудително, нито сме употребявали обидни думи против тях. Повод за срещата ни в ГДБОП беше, че четири дни не може да се разпита лице, което е декларирало подготвеност да приказва какво се е случило с 53 млн. лева от „ Хемус ”, предопределени за Лот 5 на скоростния път. Един от основните прокурори по делото е декларирал, че не го интересува какво ще опише лицето ”, сподели той. 

Според него е безпределно учудващо за какво не се демонстрира интерес към разплитането на схемата. Той уточни, че след случая са формирани досъдебни производства против чиновници на ГДБОП.

„ Два пъти вършим опита да разпитаме обвинения и двата пъти не съумяваме ”, добави Александър Анастасов – шеф на „ Икономически преследвания ” в ГДБОП.

От Министерство на вътрешните работи разкриха, че доста от прокурорите нямали визия къде се намира постройката на ГДБОП. Имало и чатове в обществена мрежа, които показвали, че прокурор желал чиновник на ГДБОП да го закара до постройката. Днес тези диалози били изтрити, само че имало екранни фотоси от тях. Според представителят на вътрешния министър се прави опит да се изсценира напрежение сред институциите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР