Директорът на Уфици призовава за строги санкции срещу вандали, които са обезобразили колоните на коридора Вазари

...
Директорът на галериите Уфици във Флоренция призовава за строги наказания
Коментари Харесай

Директорът на галериите Уфици във Флоренция призовава за строги наказания срещу вандали, които рисуват със спрей графити по външните колони на коридора Варсари

От Асошиейтед прес, 23 август 2023 г., 9:47 ч.

МИЛАНО -- Директорът на галериите Уфици във Флоренция призова в сряда за строги наказания срещу вандали, които пръскат - изрисувани графити върху външните колони на коридора Варсари, свързващ прочутия музей с градините Боболи.

Политически и културни лидери осъдиха графитите, най-новите в лятото на високо ниво -профилни актове на вандализъм, насочени към италиански паметници, включително Колизеума в Рим и забележителността на Милано Vittorio Emmanuele II Galleria.

Италианската полиция проучваше видеозаписи, за да идентифицира отговорните за графитите по коридора Вазари, които се появиха през нощта откъм страната на река Арно на дългия почти километър (половин- дълга миля) коридор.

„Ясно е, че това не е пиянска прищявка, а предумишлен акт“, каза директорът на Уфици Ейке Шмид в изявление. Той призова за строги санкции срещу отговорните, като каза, че в Съединените щати такива случаи могат да доведат до пет години затвор.

„Стига със символични наказания и въображаеми смекчаващи отговорности обстоятелства. Имаме нужда от твърдия юмрук на закона“, каза Шмид.

По-рано това лято видео на турист, който издълбава своите инициали и инициалите на приятелката си в Колизеума, възмути италианците , а вандали по-рано този месец се изкачиха на върха на галерия "Виторио Емануеле II" в Милано и боядисаха със спрей арка срещу катедралата Дуомо.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела обеща пълно разследване за идентифициране отговорните за „срамния акт на вандализъм“ във Варсарския коридор.

Италианският министър на културата Дженаро Санджиулиано каза, че вандалите „трябва да разберат, че дори и малка драскотина ще бъде преследван отсега нататък.“

Въздушната пътека, проектирана от Джорджо Вазари, е поръчана от херцог Козимо де Медичи през 1565 г., за да позволи на великите херцози да се придвижват безопасно от двореца Пити до седалището на правителството в Палацо Векио.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР