Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение ТикТок

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че социалното приложение ТикТок
Коментари Харесай

Директорът на ФБР нарече TikTok проблем за националната сигурност на САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей съобщи, че общественото приложение " ТикТок " е проблем за националната сигурност на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Рей направи това си изказване в миг, в който американският Конгрес се готви да гласоподава закон, с който да забрани приложението, в случай че неговата компания притежател не се раздели с активите си в Съединени американски щати.

Приложението принадлежи на китайската компания " БайтДенс ", която има отговорности към китайското държавно управление, споделя Рей в извънредно изявление за Ен Би Си Нюз, до което Агенция Франс Прес си обезпечи прелиминарен достъп, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Когато разсъждават върху властта, достъпа, софтуерните качества и контрола, с които разполага " ТикТок ", американците би трябвало да се попитат какво мислят за тази власт, за този достъп, за тези качества и за контрола, с който разполага компанията притежател на " ТикТок ", китайското държавно управление и, в последна сметка, китайските разследващи служби ", акцентира шефът на ФБР.

Камарата на представителите на американския Конгрес утвърди в събота огромен спомагателен пакет за Украйна, Израел и Тайван. В рамките на този пакет се съдържа и ултиматумът във връзка с " БайтДенс ".

Очаква се помощният пакет да бъде утвърден бързо от Сената.

Американските управляващи настояват, че " ТикТок " дава опция на китайското държавно управление да шпионира и манипулира своите 170 милиона консуматори в Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР