Директорът на Европейската Централна банка Кристин Лагард предупреди в сряда,

...
Директорът на Европейската Централна банка Кристин Лагард предупреди в сряда,
Коментари Харесай

Директорът на ЕЦБ Кристин Лагард: Икономиката на ЕС е по зле, отколкото си мислехме

Директорът на Европейската Централна банка Кристин Лагард предизвести в сряда, че „ е доста евентуално “ стопанската система на еврозоната да се свие повече от плануваното, откакто държавните управления стопираха стопанските системи на страните си, с цел да забавят разпространяването на новия ковид, написа европейската редакция на Politico.
Сега ЕЦБ чака стопанската система на евроклуба да се свие сред 8 и 12 %, според от това какъв брой бързо се отстраняват ограниченията за блокиране и се възобновява икономическа интензивност. По-ранните прогнози на Европейската комисия бяха под 8 %.
„ Много е евентуално да бъдем някъде сред междинния и тежкия сюжет “, сподели Лагард в онлайн разговор за младежта. Прогнозите за леко стесняване са „ остарели “.
Новите прогнози предстоят при започване на идващия месец, съобщи шефът на ЕЦБ, към времето, в което гуверньорите на централните банки ота еврозоната ще се съберат за идващото си съвещание по паричната политика на ЕЦБ.
„ Всъщност говорите за стопанска система в еврозоната, която за една година ще се свие повече, в сравнение с да вземем за пример, по време на огромната финансова рецесия “, сподели тя.
Коментарите на шефа идват малко преди Комисията да разкрие предлагането си за фонд за възобновяване.
Правителствата към този момент са похарчили или заели трилиони евро, увеличавайки обществения си дълг, с цел да поддържат промишленостите си живи по време на блокирането.
Лагард сподели, че е спокойна от този повишен дълг, защото инфлацията и лихвените проценти остават рекордно ниски. По-важно е защо държавните управления харчат парите си.
„ Ако дългът се изразходва за трансформиране на стопанските системи ни... тогава това е изключително положително потребление на дълга и би трябвало да се предизвиква “, сподели тя.
 
Всичко за рецесията следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР