Директорът на дирекция Морска администрация - Варна Валентин Енчев е

...
Директорът на дирекция Морска администрация - Варна Валентин Енчев е
Коментари Харесай

Рибари недоволстават от забрана за ползване 34 опасни лодкостоянки

Директорът на дирекция " Морска администрация - Варна " Валентин Енчев е издал заповед за възбрана на швартоването на плавателни съдове на 34 от общо 60 лодкостоянки по Северното Черноморие, заяви БНР. Рибарите ще апелират заповедта, съобщи депутатът от " Възраждане " Коста Стоянов.

" Темата се повдига постоянно преди избори или за да се извиват ръцете на риболовците. Ние считаме, че мотивът е подобен, защото следва ротация ", разяснява той. По думите му шефът на " Морска администрация " - Варна в заповедта си е забранил швартоването на плавателни съдове, качването и слизането на хора от тях на 34 обекта от Варна до Шабла.

" Възраждане " ще внесе парламентарно запитване до министъра на превоза и известията за положението и собствеността на рибарските уреди по Северното Черноморие. В питането Коста Стоянов ще упорства оборудванията най-сетне да бъдат регистрирани, да се уреди

Забраната за достъп до 34 рискови обекти по Северното Черноморие, където да пристават риболовен лодки, обаче съществува от 10 години, като в този момент е обновена и е прибавен единствено един обект. Всички лодскостоянки не са регистрирани и действително са противозаконни.

Причината за прекъсването на достъпа до тях е, че обектите са рискови за риболовците и няма по какъв начин Морската администрация да не издаде такова наставление, изясни Валентин Енчев. Няма по какъв начин администрацията да допусне приставане на плавателни средства, тъй като положението на оборудванията е такова, че заплашват човешкия живот и околната среда, уточни той.

По думите му след подаден сигнал прокуратурата прави инспекция на обект за прекъсване на плавателни съдове за несъответствия, като на мястото е открито, че е излят бетон във водата.

Същевременно риболовци пристигнаха на брифинга на Валентин Енчев и обявиха, че казусът е неглижиран от страната от години и би трябвало да се откри незабавно решение. Енчев означи, че през 2023 година е основана работна група към регионалния шеф, която прави инспекции на лодкостоянките. Той уточни също, че са направени указател и категоризация на всички обекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР