Директорът на ДГ „Дъга” Дима Симеонова се обърна със зов

...
Директорът на ДГ „Дъга” Дима Симеонова се обърна със зов
Коментари Харесай

Детска градина в Северен със зов за помощ за 3-годишния Да...

Директорът на ДГ „ Дъга” Дима Симеонова се обърна със вик за помощ на 3-годишния Данчо, измъчен от ДЦП. Детското заведение към този момент е предписание две акции в негова поддръжка: „ Вместо цвете за обичаните учителки, подари вяра за Дани! “ във връзка 8 март и базар на направена взаимно с родителите великденска декорация. Събраните средства обаче са незадоволителни.

Ето молбата на майката Анелия Петрова към ДГ „ Дъга”:

„ Нека да помогнем на дребния Данчо да проходи и да има пълностоен живот. Йордан Йорданов Йорданов е на 2 година и 7 м., само че към момента не може да лази, да стои прав без опора и да върви. Той се ражда в първите дни на седмия месец (29 ГС) с тегло 1кг. 260гр. След два месеца престой в болница, борейки се да оцелее, той е изписан. Но ориста го изправя пред съществени тествания - детска церебрална парализа и вродена агенезия на ляв бъбрек (има единствено с един бъбрек). Той посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват незадоволителни за двигателното му развиване. Налагат се рехабилитации, прегледи и съвещания в чужбина и възможни интервенции на двете крачета. Семейството няма финансовата опция за това. Молим, който с колкото може да помогне. Нека бъдем хора и да дарим пълностоен живот на едно дете в потребност. Благодарим на всички Вас! “

Към писмото са приложени медицински документи: епикриза, експертно решение на ТЕЛК, констатация от медицински решения и други, с които детската градина разполага.

Към апела за помощ се причислява и администрацията на регион " Северен ". Който е подготвен да откликне, може да го стори на банкова сметка:

IBAN BG52STSA93000026483646

BIC STSABGSF Титуляр:Йордан Йорданов Йорданов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР