Директорът на държавната оръжейна компания Кинтекс Александър Михайлов е решил

...
Директорът на държавната оръжейна компания Кинтекс Александър Михайлов е решил
Коментари Харесай

Шефът на Кинтекс ще съди Нинова

Директорът на държавната оръжейна компания Кинтекс Александър Михайлов е решил да се отдръпна от компанията. Михайлов ще отдръпна подадените от него тъжби против отстраняването му. Но се кани да търси по правосъден път отговорност от министъра на стопанската система Корнелия Нинова.

 

Това разгласи в ефира на Нова тв самият той. Михайлов за следващ път описа в детайли за действия в Кинтекс, които свидетелстват за заобиколен експорт на оръжия в посока към Украйна през други страни. Той устоя на поста едвам няколко месеца – Михайлов е отпред на Кинтекс от октомври 2021 година

 

До решението му самичък да се отдръпна се стигна след втори опит на Държавната консолидационна компания да го в профил. Първият опит за махането на Михайлов бе спрян от Софийския градски съд поради заведено от него дело. Михайлов изясни, че нищо от претекстовете за махането му не дава отговор на истината – че не е бил проверяван от инспектората и че против него се употребява донос с погрешни изказвания. В следствие ДКК внесе ново искане за смяна в управлението с мотив, че остарялото е издало държавна загадка.

 

" Явно съм доста неуместен за госпожа Нинова. Защото тя даже не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволняване. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен повторно. Тя не пожела да приказва с мен, когато беше в Кинтекс. Аз не драпам да работя там, не желая да работя с Нинова и с това управление на ДКК ”, изясни Михайлов. Той уточни, че решението му да напусне е фамилно.

 

Михайлов разяснява още веднъж активността на Кинтекс в подтекста на течащата война, както и взетото от Народното събрание решение да се окаже военно-техническа помощ, като ремонтира техника. " За мен това решение е нещо като полубременна жена. Едните ще изясняват на гласоподавателите си, че България не праща оръжие на Украйна, до момента в който то стига до такава степен през Полша, Чехия и Словакия. Другите ще изясняват – ето, пращаме ", съобщи Михайлов. Според него обещанието България да ремонтира военна техника ще остане единствено на хартия. 19` първи писа за това още на 5 май.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР