Директорът на болницата във Враца подаде оставка след напускането на

...
Директорът на болницата във Враца подаде оставка след напускането на
Коментари Харесай

Директорът на болницата във Враца подаде оставка, здравният министър спешно пристигна в града

Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка след напускането на медици и риска регионалният град да остане без здравна грижа за децата. А здравният министър проф. доктор Христо Хинков отпътува незабавно на среща в лечебното заведение.

В Областната администрация той съобщи, че носи оставката на шефа на болничното заведение Кети Ценова, а обстановката в болничното заведение е поправима - макар че всичките петима лекари в педиатрията подадоха оставки, както и медицински сестри и санитарки. Причината - ниско заплащане и отпуск, който не могат да употребяват, защото графикът не може да се запълни.

Двамата живеели на фамилни начала

Очаква се до края на месеца детското поделение да бъде затворено.

Пристигнаха хора, които упорстват детското поделение да се резервира, тъй като нямат никаква визия по какъв начин децата ще бъдат превозени до Плевен, Монтана или София.

" Напускам поради изискванията на труда. Аз имам 51 дни необработен заплатен годишен отпуск, а мой сътрудник - 89. Кой би работил три години, без да излиза отпуска? Да заповяда да работи ", съобщи доктор от болничното заведение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР