Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще

...
Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще
Коментари Харесай

Директорът на болницата във Враца подаде оставка

„ Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка и аз ще я приема “ , съобщи здравният министър проф. доктор Христо Хинков . Той посочи:

„ Днес имам среща в 11:00 часа в Областната администрация с управлението на болничното заведение, борда, с педиатрите, които напущат “ , уточни министърът и добави, че има желание да се види или чуе и с кмета на града Калин Каменов.

„ След което може би ще създадем посещаване и в самата болница. Проблемите там в действителност не са от през вчерашния ден. Те са доста дългогодишни проблеми. Проблемите с детското здравно обслужване са от доста години. Педиатрите не са добре заплатени. Това се знае “, разяснява Хинков пред „ Българска национална телевизия “.

По думите му доктор Ценова е декларирала пред чиновник в здравното министерство, че педиатричното поделение в болничното заведение не е печелившо.

След среща на 4 август сред изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Кети Ценова и регионалния шеф на Враца Надя Донкинска стана известно, че има заплаха болничното заведение да остане без детско поделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предупреждение за овакантяване , което изтича на 15 август.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР