Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще

...
Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще
Коментари Харесай

Здравният министър: Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще я приема

„ Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка и аз ще я приема “, съобщи в „ Денят стартира “ здравният министър проф. д-р Христо Хинков.

По думите се чака да бъде въведена наложителна електронна рецепта за антибиотици.

Проектът за Националната детска болница не е спиран. Тя ще се построи на терена в Горна Баня. Отчуждават се парцели, движим се по проект, сподели още той.

Той увери, че няма да има дефицит на персонал в новото лечебно заведение. По думите му ще има опция там да бъде преместена педиатричната клиника „ Иван Митев “.

Министърът посочи, че има дребни инфраструктурни проблеми, свързани с достъпността до болничното заведение, които би трябвало да се разрешат. Той акцентира, че няма да има хеликоптерна площадка в Националната детска болница.

Хинков засегна и тематиката за незабавна здравна помощ по въздуха. Той уточни, че е възстановена активността на „ България Хели мед Сървиз “.

Министърът бе безапелационен, че при започване на 2024 година няма да имаме спешена помощ по въздуха, защото страната ни ще разполага единствено с един хеликоптер. Хинков разясни, че системата за незабавна здравна помощ по въздуха би трябвало да се гради с години. Като съществени проблеми той дефинира това, че хеликоптерите не могат да летят през нощта и това, че не са пригодени за работата на Планинската избавителна работа.

Здравният министър повдигна и тематиката за парамедиците. Парамедиците е дълбока промяна, която изкарва лекарите от колите за спешна помощ и ги вкарва там, където им е мястото – в болничното заведение.

Тепърва ще се водят диалози по какъв начин ще се вкара тази система у нас. Тя е въведена отчасти и това основава безпорядък, добави Хинков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР