Директорът на болницата във Враца д-р Кети Ценова е подала

...
Директорът на болницата във Враца д-р Кети Ценова е подала
Коментари Харесай

Директорът на врачанската болница подаде оставка заради казуса с детското отделение

Директорът на болничното заведение във Враца доктор Кети Ценова е подала оставка, която ще бъде призната. Това разгласи пред Българска национална телевизия здравният министър проф. доктор Христо Хинков.

Заради заплахата детското поделение на врачанската болница да затвори, по-късно през днешния ден министърът ще се срещне с педиатри, регионалната администрация и управлението на лечебното заведение.

Педиатрите са подали оставки поради насъбрани с годините проблеми. Оставка на доктор Кети Ценова е била подадена през вчерашния ден в здравното министерство.

„ Днес имам среща в 11:00 часа в Областната администрация с управлението на болничното заведение, борда, с педиатрите, които напущат “, уточни министърът и добави, че има желание да се види или чуе и с кмета на града Калин Каменов. „ След което може би ще създадем посещаване и в самата болница “, разяснява министър Хинков. „ Проблемите не са от през вчерашния ден. Педиатрите не са добре заплатени. Това се знае “, сподели още Хинков.

Пред Българска национална телевизия Кети Ценова удостовери, че до края на месеца детското поделение ще бъде затворено.

„ Проблемът стартира, когато шефът на отделението внесе докладна, че желае цялото поделение да излезе в отпуск. Според мен предлагането е рационално. Разговарях с шефа на болничното заведение в Монтана да поеме пациентите през този интервал, като летните месеци са едва натоварени. Отпуските са насъбрани по време на коронавирус пандемията, когато лекарите не напускаха работните си места “, съобщи доктор Кети Ценова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР