Директорът на болница “Свети Иван Рилски” сключил договор за наем,

...
Директорът на болница “Свети Иван Рилски” сключил договор за наем,
Коментари Харесай

Нов скандал в здравеопазването

Директорът на болница “Свети Иван Рилски” сключил контракт за наем, без да го съгласува с Министерството на здравеопазването и с Борда на шефовете. Това настояват от здравното министерство, представени от NOVA. Имало и редица сигнали за нарушавания с публични поръчки в болничното заведение.

Дни преди служебното държавно управление да встъпи в служба шефът на болница „ Свети Иван Рилски” сключил контракт за наем на прилежаща постройка. За него от Министерство на здравеопазването разбрали инцидентно, изясни за NOVA заместник-министърът на здравеопазвнето Димитър Петров.

„ Визирахме Съвета на шефовете, с цел да желаеме пояснение от тях знаят ли за този контракт, каква е обосновката за нужда и считат ли, че наемната цена е нормална”, сподели той. И добави: „ След това се получи протоколът на този Съвет, в който и те настояват, че и те не знаят за подобен контракт, което към този момент е неуместно държание на управителя”.

Сключеният контракт е за постройка, с повърхност над 2000 квадратни метра и с наем от 66 000 лв. на месец, които би трябвало да се изплащат от бюджета на болничното заведение.

„ Това е безумна цена съгласно мен. Доколкото знам от предходния шеф там има планове да се направи център за лекуване на мозъчно-съдови болести, само че при всички положения там трябват не повече от 500-600 квадрата”, безапелационен бе Петров.

Оказва се, че доктор Антон Петков е подписал и контракт за наем с павилионите пред болничното заведение. Именно там преди няколко месеца живота си загуби 16-годишно момче, след токов удар.

„ Там излезе, че предходният шеф е сезирал Столичната община във връзка с контракта и законността на павилиона. Дадени са наставления, стартирана е процедура за премахването му, а той в хода на това, макар че е знаел че има такава, е сключил нов наемен договор”, уточни Димитър Петров.

И за двата контракта са подадени сигнали до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата – настояват от здравното ведомство. „ Според мен този човек има безусловно всички учредения да бъде освободен”, счита Петров.

Директорът на университетската болница доктор Антон Петков отхвърли да разяснява изказванията на здравното министерство, добавя NOVA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР