Директорът на Белградската филхармония Иван Тасовац, почина в дома си

...
Директорът на Белградската филхармония Иван Тасовац, почина в дома си
Коментари Харесай

Почина легенда на сръбската музика, Лепа Брена в траур

Директорът на Белградската филхармония Иван Тасовац, умря в дома си в Белград на 55 години предават сръбските медии. Тасовац приключва пиано в консерваторията в Москва в класа на професор Сергей Доренски.

Той беше шеф на Белградската филхармония от 23 март 2001-2013. В началото на 2014 година в състезанието за нов шеф той беше единомислещо определен за най -добър претендент за тази позиция.

На дванадесетгодишна възраст Тасовац дебютира с оркестрите на Белградската и Загребската филхармония. Концертирал е като солист с оркестри в Италия, Швейцария, Испания, Ирландия, Съединени американски щати, Русия, Белгия. Член е на журито на интернационалните състезания, управлявал е майсторски курсове по пиано в Италия, Русия и някогашна Югославия.

В края на август 2013 година той приема поканата на премиера Ивица Дачич да стане министър на културата. През април 2014 година той беше преназначен за министър на културата и информацията. Той изпълняваше тази функционалност до август 2016 година, когато бе определено новото държавно управление на Сърбия.

" Почивай в мир, приятелю ", написа президентът на Сърбия Александър Вучич за кончината на Тасовац. Легендата на сръбската музика Лепа Брена също изрече съболезнования на фамилията му. " Тежко е да се написа в този сложен миг. Голям експерт. Тасовац беше благосъстояние. Той бе свръхестествен и автентичен. Жал ми е, за какво толкоз рано си отиде " съобщи Брена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР