Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е дошъл в ...

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е дошъл в

Кошлуков се скара на депутатите, пречат на световното

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е пристигнал в Народното събрание, с цел да предизвести управлението на Народното събрание, че дебатите по Изборния кодекс не бива да пречат на излъчването на мачовете от международното състезание по футбол.

Причина за идването на Кошлуков е станало решение на депутатите от по-рано през днешния ден дебатите да се излъчват онлайн по Българска национална телевизия, като се прекъсне незабавно програмата. За националната телевизия това не е било проблем, така като мачът по обед се излъчи по DIEMA и DIEMA SPORT 3.

Но пък имаше риск, в случай че съвещанието беше удължено, да попречи на излъчването мача от 15 ч. сред Уругвай и Република Корея. Освен това теоретично депутатите може да решат и през някои от идващите дни да наложат излъчването на дебатите си по Българска национална телевизия. Кошлуков е припомнил на депутатите, че неизлъчването на някои от мачовете би било нарушаване на договорите на малкия екран, за което тя може да търпи съществени наказания.

Така за депутатите остава опцията, в случай че преценяват, че тезите им би трябвало да се излъчват часове наред по малкия екран, да гласоподават предаването да бъде по БНТ2.

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg