Директорът на БАБХ е сменен заради съмнителни сключени договори. Това

...
Директорът на БАБХ е сменен заради съмнителни сключени договори. Това
Коментари Харесай

Министър Бозуков: Директорът на БАБХ е сменен заради съмнителни договори

Директорът на БАБХ е заменен поради съмнителни подписани контракти. Това сподели служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков в изявление за предаването „ Преди всички “ по БНР във връзка заменения шеф на БАБХ.

„ Причините за промяната на шефа на БАБХ са доста и са сложни. На първо място поради съмнителни подписани контракти като „ Златния мочур “, където съгласно закона тези дезинфекции и инспекции би трябвало да се правят от ветеринар, а те са правени от частна компания. Новият шеф ще прегледа този контракт. Не съм го видял до момента, тъй като нямах метод да стигна до него. Смятам, че с влизането на новия шеф ще имаме достъп до цялата информация от БАБХ и ще излязат много обстоятелства освен по този контракт “, съобщи Бозуков.

„ Според информацията, която излезе, че тази година над 8 млн. са приходите от този мочур, мисля, че не е стопански преференциално за страната тези средства да отидат в частна компания вместо в държавния бюджет. Договорът не е преподписван, а удължаван с анекс. Предполагам, че може да бъде преустановен. Не е единствено той. Нещата в БАБХ са по този начин сложени, че доста действия, които би трябвало да извършва самата организация, са трансферирани на частни компании под претекст, че няма задоволително потенциал и средства, а подписаните контракти демонстрират много съществени суми. Имам информация, че има доста такива подписани контракти за действия “, сподели още министърът.

„ Поисках от изпълняващия длъжността Николай Росев, до момента в който изпълняващият шеф беше в болнични, да ми даде информация за инсинераторите, само че от нея всичко излизаше, че е цветя и рози и всичко е окей. Насочих го към нашите адвокати за разглеждане и чакам да видя по какъв начин стоят нещата и в този случай. Тези системи в Министерството като търговски сдружения и организации е мъчно да се проникне в тях, те са нещо като страна в страната. Нямаме задоволително информация и това затруднява процеса и по извеждането на стратегиите.

Бях упрекнат за това, че когато седна на креслото на министър, се съсредоточвам върху ГЕРБ. Напълно го отхвърлям и отхвърлям. Директорът на БАБХ да вземем за пример е от квотата на Българска социалистическа партия “, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР