Директорът на американското Федерално бюро за разследване Кристофър Рей заяви,

...
Директорът на американското Федерално бюро за разследване Кристофър Рей заяви,
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Китай и Русия са главните предизвикателства за контраразунаването на САЩ

Директорът на американското Федерално бюро за следствие Кристофър Рей съобщи, че Китай съставлява по-сериозна контраразунавателна опасност за Съединени американски щати от всяка друга страна, в това число и Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Рей сподели през днешния ден пред сенатската правна комисия, че ФБР води повече от 1000 следствия, сред които за стопански шпионаж и за опити за кражба на интелектуална благосъстоятелност и съвсем всички водят към Китай.

На молбата на ръководителя на сенатската комисия - републиканеца Линдзи Греъм - да посочи коя страна е на второ място в листата на ФБР, Рей отговори: " Вероятно Русия ", съобщи ТАСС.

Началникът на ФБР се яви пред сенаторите ден преди чуване в Конгреса на някогашния специфичен прокурор Робърт Мълър за заключенията в отчета от следствието му за намесата на Русия в американските избори. Рей отхвърли да разяснява този отчет, само че даде някои детайлности за опасността, която съгласно него съставлява Китай.

Служители по сигурността в американското министерство на правораздаването предходната година са завели голям брой каузи, включващи китайски стопански шпионаж, и едно, за което беше обявено този месец. То е против мъж, упрекнат в кражбата на информация от американска локомотивна компания, показва АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР