Директорът на Агенцията на ЕС за гранична и брегова охрана

...
Директорът на Агенцията на ЕС за гранична и брегова охрана
Коментари Харесай

Шефът на Фронтекс се обяви за пълен Шенген за България

Директорът на Агенцията на Европейски Съюз за гранична и брегова защита " Фронтекс " поддържа цялостното участие на България в Шенген.

Ханс Лейтенс е на двудневно посещаване у нас, което започва с диалози с вътрешният министър Калин Стоянов.

Шефът на " Фронтекс " уточни, че страната ни може да разчита на цялостната поддръжка на организацията за усилване на граничния надзор, възстановяване на процедурите по връщане, както и за ограничение на вторичните придвижвания в границите на Европейски Съюз.



Лейтенс изрази безапелационна поддръжка за скорошното отпадане на контрола по вътрешните сухоземни граници на България и акцентира значимостта на положителния разговор с Турция за сигурността на външните граници на Европейски Съюз.

Министър Стоянов е срещнал шефът на " Фронтекс " с подхванатите ограничения за организация на граничния надзор и усилването на разговора с Турция.

Добри резултати са налице и във връзка с връщането на незаконно пребиваващи лица – област, в която " Фронтекс " също оказва сериозна поддръжка на българските управляващи. Договорено е трикратно нарастване на наличието на чиновници на организацията по българо-турската граница , което ще спомогне за осъществяването на главния приоритет на България – обезпечаване на високо равнище на защита на една от най-чувствителните и натоварени външни граници на Европейски Съюз.

Програмата на визитата на изпълнителния шеф на " Фронтекс " продължава в сряда с аудиенция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и „ зелена граница “. На място министър Стоянов ще запознае Ханс Лейтенс с ограниченията за защита на външната граница на Европейски Съюз. Същия ден двамата ще участват и на церемонията по разкриване на граничното полицейско ръководство в Болярово, чиято активност бе възобновена със заповед на вътрешния министър.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР