Директорът на Агенция Митници“ Георги Костов се срещна тази вечер

...
Директорът на Агенция Митници“ Георги Костов се срещна тази вечер
Коментари Харесай

Агенция Митници“ на среща с турските власти заради засиления граничен трафик

Директорът на Агенция „ Митници “ Георги Костов се срещна довечера с турския зам.-министър на търговията Ръза Туна Турагай, заяви пресцентърът на ведомството. Двустранната намира се организира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и по време на диалозите беше разискван интензивният трафик от товарни коли на българо-турската граница при Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

 © БГНЕС
Митническите и граничните управляващи на двата пункта работят на цялостен потенциал и увеличение на броя обработени коли не може да има без това да се отрази отрицателно на равнището на надзор, което е недопустимо и за двете страни, стана ясно по време на срещата.

Беше реализирана сделка връзката сред българските и турските управляващи да продължи като се търсят разновидности за транспортни други възможности, които да бъдат употребявани за реализиране на доставките.

В резултат на към този момент подхванатите ограничения от двете страни през последните години броят обработени товарни коли, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, непрестанно се усилва, за последните пет години броят на обработените камиони се е нараснал двойно.

През октомври и ноември са обработени рекорден брой камиони. Ръстът на искащи да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево товарни коли от една страна е обвързван с ремонта на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли (съпределния пункт на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово), както и на икономическата обстановка, която допуска деен стокооборот сред Република Турция и Европейския съюз.

След срещата заместник-министър на търговията Турагай и шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов дадоха взаимно изказване пред турски медии и още веднъж подчертаха положителното съдействие сред администрациите от двете страни и границата и поеха ангажимент да работят взаимно за по дейна връзка с превозвачите у нас и в Турция.

Утре ще се организира втора работна среща на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле с присъединяване на шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов, заместник-директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ старши комисар Стоян Иванов и Якуп Сефер – заместник-генерален шеф на Генерална дирекция на митниците, Яшар Яман Оджак – началник на Тракийска районна дирекция за митници и търговия и специалисти от българските и турските гранични и митнически управляващи.

След срещата шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов, заместник-директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ старши комисар Стоян Иванов ще инспектират организацията на работа на българския пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.
 Рекордни опашки от тирове на Рекордни опашки от тирове на "Капитан Андреево "
Турски водачи блокираха за малко придвижването по автомагистрала "Марица " през вчерашния ден. Любителски фрагменти демонстрират по какъв начин няколко камиона са паркирали на пътното плат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР