Директорът на Агенция "Митници" бързо трябва да бъде сменен заради

...
Директорът на Агенция "Митници" бързо трябва да бъде сменен заради
Коментари Харесай

Кога ще падне главата на шефа на митниците заради опашките по границите?


Директорът на Агенция "Митници " бързо би трябвало да бъде заменен поради чакането от към 8-10 часа за култивиране на тирове по границите на България. Затова сигнализират пред "Скандал " транспортни компании. Журналистката Соня Колтуклиева също избухна във фейсбук. Тя написа:
"Това е безхаберие! И незаконно отношение към българския бизнес! Унищожават се дребни превозвачески компании, водачи остават без работа. На “Кулата” още веднъж има големи опашки, чака се по 8 часа за прекосяване на границата.
Многократно през последните 5 години сигнализирам управляващите за казуса, приказвах с премиера Борисов и вътрешния министър Маринов. Последваха бързи ограничения, които не са по никакъв начин комплицирани: цялостните и празните коли да минават през обособени трасета, кантарите да работят денонощно; митничарите да са по-ефективни.
За известно време обстановката се възстановяваше и сетне всичко си тръгваше както досега.
Обвинявам за безхаберието Георги Костов, шеф на Агенция “Митници”. Когато му разпоредят “отгоре” той се поразмърдва... и не след дълго още веднъж потъва в безхаберие. Естествено, него министърът на финансите Владислав Горанов го пази. Какво го интересуват водачите и превозвачите?! Позорно е това!
А този проблем визира всички нас. Нали на превозвачите разчитаме магазините да са цялостни и храните да са пресни...
Всеки път като напиша сходен пост във Facebook, хора разясняват: освен на “Кулата” е по този начин, по всички сухопътни граници е този пъкъл. Така е. За жал.
Аз съм израснала в Петрич и по тази причина познавам драмите на българо-гръцката граница най-добре.
...Апропо, около локалните избори доста хора ме питаха за какво не поддържам Мая Манолова за кмет на София. Отговорих, само че ще прибавя в този момент още една причина. Обаждах й се няколко пъти, до момента в който беше омбудсман, за драмите на Кулата-Промахон. Изпратих й публично писмо; тя го препрати на Георги Костов и толкова. Звънях й да провеждам среща в Петрич с превозвачите, госпожа Манолова по този начин и не се отзова.
...Имаше и една смехотворна история. След неведнъж гледище от моя страна и диалози с пиара на служебния министър председател проф. Огнян Герджиков, той одобри да отиде на Кулата. Когато дойде там с медиите, всичко беше авансово разчистено, а българските превозвачи бяха арестувани откъм гръцката страна, до момента в който височайшето посещаване завърши.
...Ще укоря и превозвачите. Докато не се провеждат и не вземат отбраната на ползите си в свои ръце, ще не престават да се тормозят, водачите им да напущат и компаниите им да банкрутират.
Призовавам и кмета на Петрич Димитър Бръчков да бъде по-активен и ефикасен ", добавя Соня Колтуклиева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР