Директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов няма да

...
Директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов няма да
Коментари Харесай

Часове след заповедта на МОН: 119 СУ в София минава в онлайн режим

Директорът на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов няма да чака вероятно решение на общинския спешен щаб и към този момент е задействал процедурата за прекосяване в отдалечено образование в неговото учебно заведение, съгласно заповедта на МОН, която бе публикувана по-рано през днешния ден, заяви DarikNews.bg.По думите му не би лишило повече от 48 часа обещано учебно заведение да мине на онлайн образование.

„ Аз самият считам, че сега би могло да се вземе като решение от общинския щаб. Но даже това да се забави, в 119-о започнахме всички стъпки за процедура във връзка с прекосяване в отдалечена форма на гимназистите. Ще желая от министъра неговото единодушие това да се случи, с оглед опазването живота и здравето на учениците, само че и терзанието ми, че учителите започнаха един по един да окапват ", уточни Стаматов.

Според шефа на 119 СУ, столицата е в алената зона с най-голям % заплаха от заразяване измежду учители и възпитаници.

" Гимназиалният стадий е първият стадий, който би могъл относително елементарно, безпроблемно и много бързо да премине в отдалечена среда за един относително къс интервал. Причините за моето предложение са, че това е стадият, в който учениците са най-големи и дисциплинирани и биха могли бързо да стартират в отдалечено образование. От друга страна това са учениците, които за огромно страдание не съблюдават най-активно дистанцията в учебната конюнктура и това води след себе си до съществени усложнения във връзка с предварителната защита от разпространението на Covid-19 ", сподели още Стаматов.

Великотърновският университет " Св. св. Кирил и Методий " също минава напълно на електронно образование до 8 ноември.

Със заповед на ректора професор Христо Бонджолов мярката се вкарва и за филиала на университета във Враца и за Педагогическия лицей в Плевен.

През двуседмичния интервал плануваните изпити и отбраните на дисертационни писания ще се организират в електронна среда с далечен достъп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР