Директорът на 107 ОУ Хан Крум в София Данко Калапиш

...
Директорът на 107 ОУ Хан Крум в София Данко Калапиш
Коментари Харесай

Директор на училище смята, че МВР им изземва правомощията

Директорът на 107 ОУ " Хан Крум " в София Данко Калапиш изясни, че е бил сюрпризиран от изявлението на основния секретар на МВР от през вчерашния ден, че има нов протокол за деяние при бомбени закани в учебно заведение. Каква е процедурата - той е бил известен по-късно през вчерашния ден.

По думите му " учебните шефове към този момент нямат пълномощия да преценят сами дали да затварят при бомбена опасност ". " Това решение към този момент ще може да се взима от Министерство на вътрешните работи ", уточни той пред Българска национална телевизия.

" При мен дойде в 14:40 ч. районният контрольор и разбрахме, че има нов протокол. В утринните часове, когато още веднъж дойдоха над 50 сигнала, ние нямахме изясненост, че има оповестен документ ", разясни Калапиш.

По думите му " терзание буди съществуването на текст, който задължава чиновниците в учебните заведения да създадат оглед преди идването на органите на Министерство на вътрешните работи ".

" Ние нямаме този потенциал и експертиза, нашето обвързване би трябвало да завърши до такава степен да предадем сигнала да полицията ", съобщи още Данко Калапиш.

Той регистрира като проблем, че съгласно новата разпоредба е контролирано единение по какъв начин се работи при бомбена опасност, само че не и такива от различен темперамент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР