Директор на врачанско училище е срещу раздаването на училищен плод

...
Директор на врачанско училище е срещу раздаването на училищен плод
Коментари Харесай

Врачански директор вижда спекулация по раздаването на училищен плод и мляко

Директор на врачанско учебно заведение е против раздаването на учебен плод и мляко по домовете. Според него акцията слага учениците и учителите в риск. Той е изрично срещу децата да получават артикули по схемите " учебно мляко " и " учебен плод " до края на ограниченията против COVID-19, заяви Нова телевизия.

Директорът на учебното заведение Румен Петков съобщи, че разпореждането за раздаването даже не пристигнало от Министерство на образованието и науката, както е редно.

" Това цялото мероприятие е доста необичайно, тъй като беше задействано от едно нищо и никакво писмо от Изпълнителния шеф на Фонд " Земеделие ". Няма никакъв формален документ в нашите публични канали за връзка на учебните заведения, само че по този начин или другояче Министерство на земеделието се задейства с цялостна мощ, във всички учебни заведения в цялата страна, в които има деца от начален стадий ", разяснява още Петков.

Директорът добави, че това са начални, съществени, междинни учебни заведения, детските градини и в действителност става дума евентуално за хиляди образователни заведения, учебни заведения и детски градини, които десетки, а може би и стотици хиляди деца би трябвало да получат тези артикули, показва Петков.

Училищата и до през днешния ден не са получили никакъв формален документ, твърди шефът на врачанското учебно заведение. Според него научават какво би трябвало да вършат по ексцентричен метод, неизползуван до момента.

Припомняме, че на 12 април бяха планувани 420 000 деца и възпитаници да получат полагащите им се артикули по схемите " Училищен плод " и " Училищно мляко " в домовете си. Това стана ясно след диалог сред министъра на земеделието Десислава Танева и изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " Васил Грудев във връзка изявлението на премиера Бойко Борисов да се откри метод производителите да бъдат подкрепени при реализацията на продукцията им. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР