Директор на водопад, хибрид, аутсайдер или инсайдер Група 5 в

...
Директор на водопад, хибрид, аутсайдер или инсайдер Група 5 в
Коментари Харесай

Група 5 предупреди СОС, че подкрепата им за Бюджет 2018 г. е под въпрос

" Директор на водопад ", " хибрид ", новобранец или инсайдер Група 5 в Столичен общински съвет промени метода на работа в общината. Стандартът на групата е действителното решение на проблемите на столичани. Обединява ги желанието за работа с повече разговор и прагматичност. Отчитат, че откогато са се събрали като група техният модел е работещ и се пробват да го мултиплицират, тъй че от " шефове на водопад " - т.е. от хора, от които нищо не зависи - общинските съветници да са тези, които изготвят решенията, гласоподават ги и носят отговорност за тях .

На работна закуска с медиите Иван Велков от групата съпостави привилегията им да са заместник-председатели на комисии с фразата " шеф на водопад ", т.е. носят отговорност, само че нямат права. Справката сочи, че за миналите две години са взели участие в 43 сесии и приемането на 2600 отчета и установи, че от въпросните 2 600 отчета единствено един не е минал. Други 10-тина били оттеглени - не без тяхно гледище и 15 -20 били отсрочени.

 Витков и Мицов: Ако десните не се обединим, дебилите сме 8%
Витков и Мицов: Ако десните не се обединим, дебилите сме 8%

Десницата има единствено един проблем - самата десница

Работата, която прави групата най-добре се случва с присъединяване им в по този начин наречения председателски съвет , където гласовете не се броят, само че пък разискването е всъщност . " София и общината стават все по-големи и все по-нуждаещи се от професионален метод при взимане на решение ", установи Велков.

Светльо Витков, който стартира с експлицитната спогодба, че не понася политическите речи и заявления установи в тази връзка, че като общински съветници не вземат участие в правенето на проектодокладите , които по-късно се гласоподават. Той дефинира като " скандално " доближаването по съществени тематики сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия .

Венцислав Мицов съпостави работата в Общинския съвет с присъединяване в Шоуто на Къци Вапцаров и опцията с бутон да гласуваш - да, не, въздържал се. Така общинските съветници от Група 5 припомниха, че предходната година са дали своят вот за бюджета под изискване.

Симеон Славчев напомни, че като група имат пет целта, за цялото време на мандата. " Ние подкрепихме бюджет 2018 на Столична община под изискване - да се промени философията на правене на бюджет на Столична община ", напомни той. Славчев настоя първо да се образуват политиките и по-късно да се гледат цифрите. " Не инцидентно ние нарекохме бюджета на Столична община Бюджет на администрацията . В тази рамка е доста мъчно да вкараме съответни политики. Нашето предложение бе бюджетът да се гледа по комисии. Тук за жалост работната група е реалност, решението на работната група е реалност, само че е реалност, че досега нашето предложение не е влезнало в действие. Нито един от нас не е видял нито една цифра. Бюджетът на Следствен отдел към окръжна прокуратура е на първо място политики, а не числа. Цифрите би трябвало да бъдат облечени в политики ", безапелационен бе Славчев.

На смешка той показа преимуществото на " хибридната група " - 5, а точно, че хибридът е екологично чист . Предизвикателството, което остава пред Група 5 е методът на работа " на парче " в Столична община. Славчев не скри, че се надява моделът на действие на тяхната група да се придвижи и мултиплицира като модел в работата на Столична община и Столичен общински съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР