Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000

...
Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000
Коментари Харесай

Има ли директор на столична болница със заплата от 100 000 лева месечно?


Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лв. месечно, настояват от КТ „ Подкрепа”.

„ Това е болница, която получава средства и от НЗОК. Това е порочното съгласно нас”, съобщи в предаването „ Здравей, България” по NOVA Ваня Григорова, стопански специалист в КТ „ Подкрепа”. Тя обаче отхвърли да каже коя тъкмо е болничното заведение.

Ваня Григорова разяснява още, че има и лекари, които получават по 800 лв..

„ Тази тематика беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те упорстват частните лечебни заведения да не получават пари от Касата”, добави Григорова.

„ Аз се колебая в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болничното заведение, не на обществото”, съобщи някогашният началник на „ Пирогов” Спас Спасков. „ В по-голямата част от частните заведения има доходи отвън НЗОК”, призна той.

„ Като мантра се повтаря – „ дават се пари, а няма резултат”. А какво става със междинната дълготрайност на живот в България? За 20 години тя се е нараснала със 7 години и половина”, добави Спасков. „ Не би трябвало безусловно да приказваме, че единствено неприятни неща се случват към нас”.

„ Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разноски, отиват в „ Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в огромните държавни лечебни заведения. Затова твърдим, че частните лечебни заведения не би трябвало да получават пари от НЗОК”, счита Григорова. „ Изкривяванията са прекалено много, източването на системата се случва по хиляди начини”.

Относно митинга на медицинските сестри, Спас Спасков разяснява, че когато е бил шеф на „ Пирогов”, и той е бил обект на упреци поради заплатите.

„ Съотношението в заплатите беше едно към две към три – лекари, сестри и останал персонал”, съобщи Спасков. „ Когато вкараме доста страст, тя постоянно изкривява нещата в общ проект. Сестрите сега подхождат извънредно емоционално”.

Що се отнася до инспекциите на лечебните заведения, доктор Спасков изясни, че те са съвсем ежедневни, само че те не се виждат от личния състав, а засягат най-много администрацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР