Директното прехвърляне на криптовалута към карти Visa с конвертиране във

...
Директното прехвърляне на криптовалута към карти Visa с конвертиране във
Коментари Харесай

Криптовалута ще се прехвърля и конвертира директно към карти Visa


Директното прекачване на криптовалута към карти Visa с конвертиране във фиатни пари е стъпка към всеобщото разбиране и потребление на виртуалните валути
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова услуга на платежната система Visa ще улесни доста транзакциите с криптовалута. Потребителите ще могат да продан ят криптовалута против фиатни пари, без да употребяват централизирани финансови принадлежности.

Криптовалутата към този момент може да бъде изпратена непосредствено от портфейл за криптовалута към дебитна карта Visa благодарение на технологията Visa Direct, създадена в партньорство с доставчика на инфраструктура Web3 Transak.

Партньорството сред двете компании разрешава на консуматори от 145 страни непосредствено да обръщат минимум 40 криптовалути, в това число биткойни, във фиатни пари, съгласно уеб страницата на Transak.
още по темата
„ Това е значима стъпка към всеобщото разбиране и потребление на криптовалутите ”, съобщи шефът на маркетинга и връзките с вложителите на Transak – Харшит Гангвар, като акцентира по-достъпния и комфортен темперамент на транзакциите, с помощта на партньорството на компанията с Visa.

Според него, потребителите на децентрализирани платформи и портфейли като MetaMask, Ledger, Trust Wallet и други към този момент са получили достъп до новата функционалност. „ Потребителите на MetaMask към този момент могат елементарно да минават непосредствено от портфейла си към своята карта Visa, подобрявайки използваемостта и практичността на цифровите си активи ”, споделя Гангвар.

Платформата си сътрудничи с Visa, защото платежният оператор има лицензи в няколко юрисдикции и подсигурява съществуването на KYC (Know your customer) и технологии срещу пране на пари, което от своя страна разрешава на Transak да верифицира потребителя и законно да позволява такива транзакции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР