Директно инжектиране на вирус в кръвта може да се ползва

...
Директно инжектиране на вирус в кръвта може да се ползва
Коментари Харесай

Тумор в мозъка ще се лекува чрез заразяване с вирус


Директно инжектиране на вирус в кръвта може да се употребява като ефикасно средство за лекуване на израстък в мозъка . Това демонстрира взаимно изследване на екип от Университета в Лийдс, Англия, и експерти от Института за изследване на рака в Лондон.

Учените откриват, че вирус, който обикновено циркулира в природата, може да се употребява като средство за ефикасна имунотерапия при пациенти с нападателни форми на мозъчен израстък. Вече има данни, че препоръчаната терапия блокира метастазирането на раковите кафези към други тъкани и органи.

Използва се така наречен реовирус – свободно циркулиращ в природата микроорганизъм, който не независимо не предизвика съществени инфекции при индивида. Учените откриват, че попадайки в кръвта, той минава свободнo

кръвно-мозъчната преграда и доближава туморните формирания в мозъка. Там се реплицира, т.е. борят на дейните вирусни частици се усилва, те потискат повишаването на раковите кафези и оказват помощ за понижаване размерите на мозъчния израстък. В допълнение е открито, че реовирусът задейства вродената защитна система на организма против раковите формирания. Благодарение на това към зоната на тумора се насочват огромно количество кафези убийци ( Т-лимфоцити ), които могат да нападат и унищожават повредените ракови кафези.

За момента данните са единствено лабораторни, само че към този момент тече по-сериозно клинично изследване за следене дълготрайния резултат на новаторската противоракова терапия . Според учените тя ще може да се ползва независимо или като допълнение към други способи за лекуване на мозъчен израстък.

Свързани публикации.. Ракът на дебелото черво се подмладява – за какво? 3 Тумор в мозъка - кои признаци насочват за подобен? 0 СЗО: Мобилните телефони усилват риска от рак на мозъка 0

Предимствата на новия способ са няколко. Първостепенна роля измежду тях има неналичието на странични резултати . Такива се следят при множеството общоприети способи за противоракова терапия - химиотерапия, лъчелечение и други Установено е, че реовирусните частици нападат единствено туморните кафези и не инфектират здравите структури в мозъка. Така страничните последици от лекуването се чака да се свеждат само до леки грипоподобни недоволства. Освен това лекуването на израстък в мозъка

с инжектиране на вирусни частици няма да изисква постоянно повторение на процедурата. Счита се, че еднократно показване на вируса в организма ще бъде задоволително.

Това е първото изследване, което потвърждава, че вирусни частици, употребени с лечебна цел, може да минават кръвно-мозъчната преграда и да с еползват като сполучлив способ за имунотерапия и стимулиране на имунната система сама да се бори с израстък, освен това в мозъка.

Обандеждаващите за момента резултати карат учените да са оптимисти за това, че подлите мозъчни тумори скоро може да бъдат лечими.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР