Директивата на Държавния департамент идва на фона на предупрежденията на

...
Директивата на Държавния департамент идва на фона на предупрежденията на
Коментари Харесай

Започва евакуация на американското посолство в Ирак

Директивата на Държавния департамент идва на фона на предизвестията на Съединени американски щати за засилени закани в Близкия изток от съюзническите сили на Иран, които могат да бъдат ориентирани към американски жители и бойци в Ирак. Обичайните визови услуги ще бъдат краткотрайно прекратени в американското посолство в Багдад и в американското консулство в Ербил, оповестиха от посолството Багдад. Правителството на Съединени американски щати има лимитирани благоприятни условия за даване на незабавни услуги на жители на Съединени американски щати в Ирак, означи той.

Заповедта идва откакто американското посолство в Багдад в неделя посъветва всички жители на Съединени американски щати да останат бдителни поради нарасналото напрежение в Ирак.

Американското посолство в Бейрут в сряда предизвести всички жители на Съединени американски щати в Ливан за нарасналото напрежение в района.

САЩ, базирайки се на неопределени разследващи сведения за увеличените ирански закани предходната седмица, започнаха редица военни интервенции в района, включващи разполагане на самолетоносач, бомбардировачи и други кораби и личен състав.

Напрежението в района внезапно се увеличи тази седмица, откакто Съединени американски щати настояват, че Иран евентуално е бил зад офанзиви против четири петролни танкера покрай стратегическия воден път в Персийския залив през уикенда. Във вторник Техеран отхвърли, че стои зад офанзивите, и сподели, че Вашингтон и неговите съдружници в Близкия изток се пробват да небедят страната, с цел да предизвикат борба.

В същото време бунтовниците хути, воюващи против коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, обявиха, че са блъснали петролопроводи на Кралството с дронове, снабдени с експлозиви, принуждавайки саудитците да спрат да изпомпват петрол по магистралния петролопровод.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР