Директива на ЕК, която предстои да се приеме, ще остави

...
Директива на ЕК, която предстои да се приеме, ще остави
Коментари Харесай

Шофьори, заплашени от безработица, дискутират проблема в София


Директива на Европейска комисия, която следва да се одобри, ще остави без работа над 100 000 български водачи. Това сигнализира Инициативен комитет от превозвачи, който се събира през днешния ден от 14:30 часа в Гранд хотел " София ". " Приеме ли се новата регулация, банкрутираме, а хиляди водачи остават без работа ", съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Той и сътрудниците му от цялата страна са мощно обезпокоени.

70 000 са българските камиони, които возят артикули в Европа, а 17 % от брутния вътрешен артикул на страната се образува точно от транспортния отрасъл у нас, показва Ангелов. По думите му огромните страни в Европа се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

Най-много за приемане на новата регулация упорстват Германия и Франция. Промяната планува на всеки три седмици българските водачи от Европа да се прибират у нас. На процедура камионите стопират да работят, а превозвачите не могат да извършват подписаните контракти за транспорт на артикули.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР