Директен износ на оръжия за Украйна не е имало, нашите

...
Директен износ на оръжия за Украйна не е имало, нашите
Коментари Харесай

Полша, Румъния, САЩ и Великобритания са купували българските оръжия за Украйна

Директен експорт на оръжия за Украйна не е имало, нашите сътрудници са купували от българската промишленост и част от това оръжие е отивало в украинска войска. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков във връзка изявления в непознати медии.

" Ако сте прочели деликатно публикацията, там се споделя, че няма пряк експорт от България за Украйна. България е изнасяла оръжия за редица страни, сред които Съединени американски щати, Англия, Полша, Румъния, след което това оръжие е стигало до Украйна ", добави другият съпредседател Асен Василев.

" Спазили сме решението на Народното събрание до буквата - няма пряк експорт на оръжие за Украйна, само че както декларирахме на конференцията още през април месец, в случай че си спомняте, България направи всичко допустимо да помогне на Украйна да завоюва тази война ", разяснява той.

" Българската промишленост работи с контрагенти, тя е частна ", добави Василев.
Кирил Петков настоя, че пряк експорт не е имало и на муниции за Киев.
" По време на нашето държавно управление Корнелия Нинова от самото начало повтаряше, че в случай че има пряк експорт за Украйна, тя ще отдръпна поддръжката си за това държавно управление и това беше спазено ”, отсече той.

Петков добави още, че България е изнасяла през частни компании гориво на север към Украйна.

" Няма държавна стратегия за това, това е било от частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира като неприятен образец ", разяснява той.

Относно третия мандат за сформиране на държавно управление, който отиде пред Българска социалистическа партия, Василев разяснява: " Нека да забележим какво се пробват да създадат от Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да реагираме на нещо, което не знаем какво ще съставлява ".

Петков добави, че сред другите мандати целите и политиките на Политическа партия са стояли от самото начало едни и същи. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР