Директен износ на оръжие за Украйна не е имало. Нашите

...
Директен износ на оръжие за Украйна не е имало. Нашите
Коментари Харесай

Кирил Петков кърши пръсти: Не е имало директен износ на оръжия за Украйна

Директен експорт на оръжие за Украйна не е имало. Нашите сътрудници от Румъния, Съединени американски щати и Англия са купували оръжие от българската промишленост и част от него е отишло в Украйна. Радваме се, че в публикацията на " Ди велт " написа, че България е имала основополагаща роля и е от вярната страна на историята. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме  смяната " Кирил Петков на брифинг в Народното събрание, представен от " Дарик ". 

Асен Василев посочи, че е спазено предходното решение на Народно събрание за военнотехническата помощ до буквата - няма пряк експорт от България за Украйна, само че България е направила всичко допустимо да помогне на Украйна да завоюва тази война.

" България е изнасяла през частни компании дизел към Украйна. Това също е било от значимо значение за украинската войска. Няма държавна стратегия за това. Това са частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира по неприятен метод. Най-големият вестник в Германия дефинира, че България е избавила Украйна в първите месеци на войната ", посочи още Петков.

Изявленията на Петков идват в отговор на обява на немския вестник " Ди велт ", озаглавена  " България - страната, която скрито избави Украйна ".

" Докато Петков, който беше министър председател на България при започване на войната, се опитвал да насочи страната към по-западна и пронатовска траектория, на него му се налагало да се оправя с натоварен напън от страна на прокремълски политици, в това число измежду неговите съдружни сътрудници социалисти, които са наследници на остарялата комунистическа партия ", пишат немските публицисти.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР