dir.bgНАСА не знае колко ще струва ускоряването на мисията за

...
dir.bgНАСА не знае колко ще струва ускоряването на мисията за
Коментари Харесай

САЩ не знаят колко ще струва пращането на хора на Луната през 2024 г.

dir.bg

НАСА не знае какъв брой ще коства ускоряването на задачата за изпращане на нови астронавти на Луната. Агенцията не знае и от кое място ще дойдат парите за това, съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн пред американският Конгрес, оповестява U.S. News.

" Към този миг не сме в положение да кажем какъв ще е нужният бюджет или от кое място ще пристигна той ", сподели Брайдънстайн.

Конгресмените желаеха шефът на НАСА да бъде изслушан, с цел да обсъдят бюджета на НАСА за 2020 година, който бе направен преди вицепрезидентът Майк Пенс да призове организацията да се върне на Луната през 2024 година - четири години по-рано от плануваното.

По този метод кацането на Луната може да стане в края на възможния втори мандат на Доналд Тръмп.

НАСА бе дала обещание да показа пред Конгреса желанията си за нов бюджет доникъде на април, само че не съумя да се оправи в период. Очаква се организацията да изиска доста нарастване на финансирането, с цел да регистрира новия график на задачата.

Неотдавнашен отчет оцени разноските на задачата до  8 милиарда $ годишно  за идващите пет години или  около 40 милиарда $ общо.

" Действителната цена на задачата, която ще включва първата жена астронавт, която ще стъпи на Луната, ще бъде на никое място покрай тази сума ", съгласно Брайдънстайн.

Шефът на НАСА съобщи, че софтуерните провокации няма да бъдат проблем пред новата времева линия, като единствените компликации ще са финансови и организационни. Според него обаче е изцяло допустимо Съединени американски щати да се завърнат на Луната в поставения от администрацията на Доналд Тръмп период.

През 1962 година президентът на Съединени американски щати Джон Кенеди афишира, че американци ще стъпят на Луната до края на десетилетието. Времевият период е спазен и през 1969 година Нийл Армстронг се трансформира в първия човек стъпил на земния сателит.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР