Dir.bgМлада столичанка събуди любопитството на хората в Борисовата градина, след

...
Dir.bgМлада столичанка събуди любопитството на хората в Борисовата градина, след
Коментари Харесай

Столичанка изведе хищен звяр на разходка в Борисовата градина, минувачите онемяха

Dir.bg

Млада столичанка разсъни любознанието на хората в Борисовата градина, откакто изведе на разходка домашния си любим. Той обаче се оказа каракал (пустинен рис).  Снимки на гордата собственичка на хищната котка, която е на каишка, се появиха във Facebook. 

От Регионалната ревизия по околната среда и водите в София обясниха пред Dir.bg, че отглеждането на каракал в България не е нелегално. Доколко обаче е подходящо диво животно да бъде водено на разходка в Борисовата градина, въпреки и да е на каишка, инспекторите не разясниха. В РИОСВ-София има един регистриран каракал от млада жена, допълниха от там. 

В началото на януари т.г. карабинерите от Милано заведоха дело против 36-годишна българка по тази причина, че заплашва сигурността на хората, разхождайки рискови животни. Българката разхождала с каишка в центъра на Милано необитаем рис каракал. От 1996 година в Италия е неразрешено развъждането на сходни животни в градовете.



Снимка на дамата с риса, направена от минувач, бързо обиколил обществените мрежи, попадайки и в полезрението на общинската администрация на Милано. Кметството пуснало зов към жителите в мрежите да му оказват помощ да открие рисът, защото е рисков див звяр. Няколко дни по-късно карабинерите лишили риса от собственичката му, която го отглеждала в апартамент в центъра на Милано. Там бил оставян на независимост. 





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР