Дипломацията може да е смятана за една от най-консервативните професии,

...
Дипломацията може да е смятана за една от най-консервативните професии,
Коментари Харесай

Външно: 51,2% от служителите ни у нас и зад граница са дами

Дипломацията може да е считана за една от най-консервативните специалности, само че все пак броят на дамите у нас и в тази сфера се усилва. Повече от половината – 51,2 на 100, от чиновниците на министерството у нас и зад граница, са дами, оповестиха от Министерство на външно министерство на 8 март.

Към днешния 8 март имаме третата жена-министър на външните работи в 142-годишната история на Министерство на външните работи, а посланици, генерални консули и непрекъснати представители в задачи на България в чужбина са общо 27 дами - в Берлин, Бразилия, Виена – Постоянно посланичество, Делхи, Дъблин, Загреб, Исламабад, Мексико, Милано, Ню Йорк, Осло, Отава, Подгорица, Претория, Страсбург, Тбилиси, Тел Авив, Техеран, Токио, Торонто, Франкфурт на Майн, Хавана, Ханой, Хелзинки, Естония, Литва, Латвия.

Действително, броят на мъжете посланици остава двойно по-голям - 50, само че посоката е вярна. Женското благополучие се състои и в достойната реализация, и в триумфа в специалността наедно с мъжете. Честит 8 март, благи дами!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР