Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел, независимо, че

...
Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел, независимо, че
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел в НАТО

 " Дипломацията и мирът би трябвало да бъдат нашата цел, без значение, че се намираме в най-силната отбранителна централа в света – НАТО “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на взаимно изказване с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. Премиерът Борисов посочи смисъла на възпиращата мощ на Алианса. " България се намира на доста уязвимо място и по тази причина дипломацията я слагаме преди всичко. Единственият благонадежден сътрудник, който ни пази, е НАТО “, съобщи още българският министър-председател. Борисов добави, че правилото, който той пази и на който държи, е защита и въздържане. По думите му това е и повода страната ни да влага обилни средства в бранша.

Премиерът Бойко Борисов особено подчертава върху индустриалното съдействие, изтъквайки големите благоприятни условия на страната ни в индустриално произвеждане по лицензи и в взаимно произвеждане. " Ако по този начин върви стопанската система, с изключение на за обучение, опазване на здравето, инфраструктура, ще заделим спомагателни средства и по тези пера “, посочи Борисов. Българският министър-председател означи, че с помощта на повишението на Брутният вътрешен продукт в страната ни и растящата стопанска система, България отдели повече средства за армията – освен за заплати и поправки, само че и за закупуването на нови изтребители, и също по този начин беше възобновено Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Наскоро българският парламент ратифицира и покупката на два миночистача от Холандия. " Ако по този начин върви стопанската система и бюджетът е на остатък, ще продължим да модернизираме българската войска, освен Военновъздушни сили. Трябва да се насочим и към военноморския флот и сухопътните сили “, съобщи още Борисов. Премиерът особено изрази своята признателност за изключителния професионализъм на българските военни, които са на задачи.

Министър-председателят Борисов означи, че основаването на координационен център във Варна среща поддръжката и на НАТО. Премиерът Борисов посочи смисъла и на разговора с Русия. " Именно по тази причина работя толкоз интензивно за взаимния план за АЕЦ " Белене “ и за " Балкански поток. Това го знаят в Белия дом, в НАТО, в Европейски Съюз, нищо скрито и прикрито не вършим. И по тази причина се надявам, че подписаното с президента Тръмп съглашение за координационния център във Варна среща голяма поддръжка и от НАТО “, добави министър-председателят.

По време на изказванията генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи приноса на България като член на Алианса. За да са сигурни нашите нации, би трябвало да влагаме в защита, уточни Столтенберг и добави, че с вложенията в съвременно съоръжение и качества НАТО става по-силно, а България по-сигурна. Генералния секретар на НАТО обърна внимание, че страната ни е измежду 9-те членки на Алианса, които са достигнали поетия ангажимент за 2% от разноските от Брутният вътрешен продукт да се отделят за този бранш. " Повече учения, повече вложения в нашата взаимна сигурност – за това работим “, добави Столтенберг. Генералният секретар на НАТО особено благодари на министър-председателя Бойко Борисов и на България за поддръжката във връзка с Република Северна Македония, която скоро ще стане 30-ия член на НАТО. Столтенберг означи още, че светът се трансформира и способността на Алианса също да се трансформира е причина и НАТО да е толкоз сполучлив съюз. " Силата на НАТО е, че макар разликите сме способни да се обединим към нашата защита “, съобщи още Йенс Столтенберг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР