Дипломацията е висша форма на пилотаж. Ако добрите отношения с

...
Дипломацията е висша форма на пилотаж. Ако добрите отношения с
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: Бихме върнали руските дипломати в името на добрите отношения

„ Дипломацията е висша форма на пилотаж. Ако положителните връзки с Русия минават през връщане на дипломати – да, ще ги върнем, в случай че не – несъмнено, не. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Георги Гьоков, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Стара Загора.

„ Ще сложим връзките ни с Русия като с всички останали страни – с дипломатически връзки, без крайности в тях. Защото Русия не е инцидентна страна, още повече, че българите имат сантименти към нея “, посочи социалистът.

„ Сгрешената енергийна политика години наред в Европа, и в България ние нямаме единна идея, ни слага пред тествания тази зима “, предизвести Гьоков.

„ Обичайното, което правихме във времето, в което бяхме във властта – обезщетения за компаниите за високите цени на енергоносителите, най-много на електрическата сила и на газта, обезщетения за битовите клиенти, заледяване на цените на енергоносителите... Когато въведохме този таван на цените за битовите консуматори, всички бяха настроени против това. Сега хората имат опцията да заплащат по цени, съвсем същите като предходната година по това време. Това са решения за енергетиката – краткосрочни, палиативни, за момента, да подкрепим българската промишленост, българската стопанска система и българите “, напомни той.

„ Газ – с договаряния с всички снабдители на газта. Предното държавно управление направи една крачка към диверсификация, към самостоятелност. Не приказвам за седемте уредени танкера, от които единствено един или два доближиха, само че те дадоха опция цената да падне надолу. Говоря за крачката, която направихме за общо създаване на терминал за полутечен газ в Александруполис. Това са краткосрочните проекти. Дългосрочните включват партньорства и контракти, които да донесат тази непоклатимост. А газ, енергоносители, по света има толкоз, колкото имаше и преди шест месеца. Проблемът не е в това, а в връзките сред страните, които продават тези енергоносители, и които купуват енергоносители. Ние би трябвало да имаме положително отношение с всички, в това число с „ Газпром “. Разбира се, че ще преговаряме с „ Газпром “, тъй като той е най-големия експортьор на газ “, сподели още Гьоков.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР