Дипломацията е единственият начин за постигане на мир в Южен

...
Дипломацията е единственият начин за постигане на мир в Южен
Коментари Харесай

Блинкен: Дипломацията е единственият начин за мир в Кавказ

Дипломацията е единственият метод за реализиране на мир в Южен Кавказ, написа Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Туитър, откакто организира телефонен диалог с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

Блинкен е предложил по-нататъшна помощ от страна на Съединени американски щати за улеснение на двустранните мирни договаряния с Азербайджан, се споделя в прессъобщение на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Секретарят Блинкен е благодарил на министър-председателя Пашинян за непрекъснатия ангажимент на Армения към мира и е насърчил предприемането на съответни стъпки за намиране на решения на нерешените въпроси.

Блинкен е удостоверил поддръжката на Съединени американски щати за директни диалози и дипломация в поддръжка на дълготраен и резистентен мир в Южен Кавказ и е подчертал, че няма военно решение.

БГНЕС напомня, че Ереван, който разчита на Русия като поръчител за сигурността, е все по-разочарован от неуспеха на Кремъл да предотврати продължаващата с месеци обсада от страна на Баку на единствената сухопътна връзка сред Карабах и Армения.

Министър-председателят на Армения упрекна доминирания от Москва съюз за сигурност, че е оставил страната му на студено пред опасността от възобновяване на военните дейности със прилежащ Азербайджан.

Пашинян неведнъж е подлагал на критика това, което той дефинира като неуспех на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) да отбрани Армения в изискванията на опълчване с Азербайджан за Нагорни Карабах. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР