Дипломацията е алтернативата на войната, заяви президентът Румен Радев, който

...
Дипломацията е алтернативата на войната, заяви президентът Румен Радев, който
Коментари Харесай

Президентът: Дипломацията е алтернативата на войната

" Дипломацията е алтернативата на войната ", съобщи президентът Румен Радев, който взе участие в конференцията " Войни и мир: ще пристигна ли времето на дипломацията? ".

Организаторите на форума подсетиха, че през миналата година по света е имало 55 дейни военни спора, 237 хиляди са жертвите, 108 милиона са принудително изселените. И нито един от тези спорове не е намерил дълготрайно решение по боен път.

" Това е от основно значение за неголяма страна като България да бъде дейна част от всички старания за издигане на ролята на интернационалното съдействие, за сближение на силите, които точно са подготвени да градят нова система за сигурност, учредена на ясни правила. И България би трябвало да развива своя потенциал, с цел да може интензивно да способства в НАТО и Европейски Съюз за намиране на консенсусни решения, за отстояване на нашия интерес. Но по тази причина ни би трябвало и една устойчива външна политика, която да е неподвластна на конюнктурни визии, на тясно партийни ползи и на политически пристрастия ", съобщи президентът Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР