Дипломатите на САЩ и ЕС продължават усилията си в Близкия

...
Дипломатите на САЩ и ЕС продължават усилията си в Близкия
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: `Този конфликт може лесно да метастазира`

Дипломатите на Съединени американски щати и Европейски Съюз не престават напъните си в Близкия изток, с цел да предотвратят разпространяването на войната сред Израел и Хамас.

По време на друга незабавна дипломатическа задача в Близкия изток, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с арабски сътрудници в неделя, с цел да упорства за тяхната помощ за туширане на възраждащите се страхове, че войната на Израел против Хамас в Газа може да се популяризира.

В полемики в Доха с катарския емир шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и външния министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, Блинкен приказва за нуждата Израел да поправя военните си интервенции, с цел да понижи цивилните жертви.

Той също подчерта значимостта на правенето на подробни проекти за следконфликтното бъдеще на палестинската територия, която е унищожена от израелските бомбардировки.

„ Това е спор, който елементарно може да метастазира, причинявайки даже повече неустановеност и още повече страдалчество “, сподели Блинкен пред реп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР