Дипломатическото напрежение между Москва и Запада рязко ескалира заради ареста

...
Дипломатическото напрежение между Москва и Запада рязко ескалира заради ареста
Коментари Харесай

Ескалация на дипломатическото напрежение между Москва и Запада

Дипломатическото напрежение сред Москва и Запада внезапно ескалира поради ареста на журналиста от „ Уолстрийт джърнъл ”. Кремъл съобщи, че в случай че Вашингтон не внимава в реакциите си, това ще провокира " гневна буря ".
Коментарът идва часове откакто американският президент Байдън прикани Русия да освободи репортера Еван Гершкович. В същото време обаче от авторитетното издание желаеха и експулсирането на съветския дипломат от Съединените щати.
Украинският президент Володимир Зеленски пък упрекна Беларус и Русия в шантаж. Коментарът му пристигна, когато беларуският му сътрудник Лукашенко разгласи подготвеност да разположи съветско нуклеарно оръжие на територията на страната си.
„ Информацията, че Русия ще разположи нуклеарни оръжия на територията на Беларус, съгласно мен приказва за несполучлива среща с Китай. Русия искаше да показва мощните си позиции - нещо, което страната изгуби под управлението на президента Путин. Новината демонстрира, че президентът желае да покаже своите политически триумфи, само че той не може да направи това на бойното поле и даже фактът, че започнаха тази кървава война, ясно демонстрира по какъв начин ще приключи всичко ”, разяснява Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР