Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през

...
Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през
Коментари Харесай

Американските дипломати се връщат в Украйна

Дипломатическият личен състав на Съединени американски щати ще се завърне в Украйна през идната седмица, заяви организация Ройтерс, базирайки се на почитан чиновник на американската администрация.

Според данни на организацията тези уверения са били дадени по време на диалозите с украинския президент Владимир Зеленски от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, които дойдоха в Киев в неделя.

Според Ройтерс на 25 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично ще номинира Бриджит Бринк за дипломат на Съединени американски щати в Киев.

Агенция Франс Прес заяви, че номинацията ще бъде оповестена публично през идващите няколко дни.

Понастоящем Бринк управлява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Словакия. Постът на дипломат на Съединени американски щати в Киев е незает от май 2019 година, когато дипломат Мари Йованович беше отзована във Вашингтон. Йованович беше назначена в Украйна през 2016 година по времето на президента Барак Обама. През май 2019 година тя напусна поста си по персонално гледище на тогавашния държавен глава Доналд Тръмп, който я упрекна в непочтеност, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР