Дипломатическите представителства в България, българските институции и неправителствени организации от

...
Дипломатическите представителства в България, българските институции и неправителствени организации от
Коментари Харесай

БФС домакин на турнир за правата на човека

Дипломатическите представителства в България, българските институции и неправителствени организации от страната ще играят футбол за правата на индивида на терените на Националната футболна база Бояна тази събота. Инициативата Ambassadors’ League се провежда от Дружеството за Организация на обединените нации в България под патронажа на министъра на външните работи Екатерина Захариева и с формалната поддръжка на Българския футболен съюз.

Каузата на Ambassadors’ League 2018 ще бъде отбелязването на 70-годишнината от приемането на Всеобщата харта за правата на индивида. За нейното реализиране на терените на Националната футболна база ще се срещнат тимовете на посолствата на Обединеното кралство, Съединени американски щати, Република Турция, Ислямска република Иран, Република Судан, Украйна, както и тим на Министерството на външните работи и обединенията на неправителствените организации Студентската организация за проучване на интернационалните връзки (САИМО) и Дружеството за Организация на обединените нации в България. На непряк терен доброволци ще се грижат за положителното въодушевление на публиката, като за най-малките почитатели са планувани и интерактивни просветителни игри свързани с правата на индивида и Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации.

По време на формалната гала по откриването на шампионата ще бъде подписано и Споразумение за съдействие сред Дружеството за Организация на обединените нации в България и Българския футболен съюз. Сътрудничеството сред двете организации има за цел разпространение на Цел 3 „ Добро здраве “ и Цел 17 „ Партньорство за стабилно развиване “ от Програма 2030 на Организация на обединените нации за стабилно развиване на света, като те ще се стремят и да разпространяват спорта като средство на дипломацията за реализиране на мир и съгласие сред нациите.

Турнирът започва в 9:30 ч в Националната футболна база Бояна. Официалното разкриване ще се организира в 11:30 ч. Журналистите, фоторепортерите и операторите ще имат опция да снимат формалната гала по откриването, като ще имат достъп до терените и по време на цялото събитие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР