Дипломатът Димитър Цанчев е определен за ръководител на делегацията на

...
Дипломатът Димитър Цанчев е определен за ръководител на делегацията на
Коментари Харесай

Димитър Цанчев ще ръководи делегацията на ЕС в Израел |

Дипломатът Димитър Цанчев е избран за началник на делегацията на Европейски Съюз в Израел, разгласи държавната пресслужба.

Затова държавното управление предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Цанчев от поста непрекъснат представител към Европейски Съюз в Брюксел, който той заема от 2012 година.

Миналата година дипломатът е подал своята кандидатура, подкрепена от Министерство на външните работи, в границите на ротацията на Европейската работа за външна активност (ЕСВД) за управнически позиции в делегациите на Европейски Съюз за 2021 година В тази връзка с писмо Ref. Ares (2021) 2387027 от юли 2021 година ЕСВД осведоми за решението на Върховния представител за назначение на ръководители на делегации на Европейски Съюз, като Димитър Цанчев е избран за Ръководител на делегацията на Европейски Съюз в Израел, добавя правителственият пресцентър.

Цанчев има дългогодишна кариера на посланик, бил е дипломат в Израел, представител на Министерство на външните работи, консултант по външната политика на президента Петър Стоянов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР