Дипломат от Доминиканската република е бил отвлечен от една от

...
Дипломат от Доминиканската република е бил отвлечен от една от
Коментари Харесай

Доминикански дипломат бе отвлечен от една от най-опасните банди в Хаити

Дипломат от Доминиканската република е бил похитен от една от най-опасните банди в Хаити, заяви през вчерашния ден държавното управление в Санто Доминго, което прикани хаитянските управляващи да подхващат дейности за освобождението му "жив и незасегнат ", съобщи Франс прес.
Карлос Гийен е работел в доминиканската легация като консултант по земеделието. Той е бил похитен в петък, измежду бял ден, от Кроа де буке, предградие на хаитянската столица Порт о пренс. Дръзкият удар е дело на бандата "400 Мавозо ", която управлява региона. През октомври предходната година бандата отвлече американски мисионери и членове на фамилиите им.
Гийен е първият доминикански посланик, отвличан от тайфа в Хаити. Според доминикански медии бандата е поискала 500 000 $ за освобождението му.
Насилието на незаконните банди в Порт о пренс се трансформира в открита война. Най-малко 18 мирни жители бяха убити за няколко дни в края на април. Силите на хаитянската полиция, които не са задоволително добре въоръжени, с цел да се оправят със обстановката, изгубиха контрола над цели квартали и пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР